donderdag 13 februari 2014

De kogel is door de kerk

Inderdaad, de kogel is door de kerk, we gaan ons culinaire centrum verhuizen naar Oostmalle.

Pal aan de provinciale weg tussen Oostmalle en Zoersel hebben we een stek gevonden waar we in de toekomst mee verder kunnen. Het betreft een kolossaal vrijstaand kantoorgebouw met omliggende tuin waarin vroeger de belastingdienst gevestigd was en dat aan al onze eisen voldoet. De sleutels kreeg ik vanochtend in handen.
Morgen start ik met de verbouwingen. Op de begane grond komen een proefkeuken en magazijnen, op de etage de redactie, lay-out, administratie en.... mijn bruin cafeetje Chez Norbert.
De bedoeling is dat ik een maand of wat nodig zal hebben voor de kantoren. Nadat die verhuisd zijn, kunnen we op ons gemak het cafeetje, de proefkeuken en het sanitair aanpakken.

Waarom verhuizen? Dat zit zo. Op dit moment zitten we prachtig in de bossen, met op ons terrein een villa plus vrijstaand kantorencomplex. Blijf zitten waar je zit, zult u zeggen. Maar dat past niet helemaal in ons toekomstbeeld. Ooit willen Carine en ik naar Frankrijk verhuizen en dan past een leegstaande villa niet in het beeld. We hebben er privé voor gekozen om in België (of Nederland) een pied à terre te zoeken, een studiootje met een bed, keukentje en douche. Want als we verhuisd zijn en de dagelijkse leiding over de uitgeverij hebben overgedragen, zullen we nog hooguit een keer per maand op en neer rijden. Een studiootje zal wel wennen zijn, maar Château Norbert, ginds in de Dordogne, zal dat ruimschoots compenseren.

Zo snel als alles nu gaat, hadden we eigenlijk niet gepland. Maar ja, wanneer zich een prima mogelijkheid voordoet, mag je niet wachten. Inmiddels is de belangstelling voor ons mini landgoedje in Schilde behoorlijk groot. Morgen en overmorgen hebben we weer bezichtigingen terwijl een eerdere bezoeker de tekeningen al heeft opgevraagd. Dat gaat dus helemaal goed komen.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd. Volgens mij hebben jullie een prachtige aankoop gedaan. Veel geluk en plezier met jullie nieuwe aanwinst.

    BeantwoordenVerwijderen